Millainen ihminen voisi luonnostaan tuntea pyhyyttä?

, , Kommentointi suljettu.

Kuvaaja: Merihevonen

Kuvaaja: Merihevonen

Kautta aikojen keskuudessamme on vaeltanut oman tien kulkijoita, jotka ovat vaikuttaneet olevan selvillä siitä, kuinka voi tuntea olonsa pyhäksi maallisella vaelluksellaan. Pyhyydellä tarkoitetaan tässä olotilaa, jossa henkilö tuntee rauhaa, tyyneyttä ja autuutta, vaikka maailma murjoisi. Hän osaa iloita hetkestä ja myös kärsiä tarvittaessa, mutta silti säilyttää sisäisen tyyneyden. Ihmiset ovat arvuutelleet näillä henkilöillä olevan jotain mystisiä voimia tai yhteyksiä ja ovat kilvan pyrkineet saavuttamaan samaa olotilaa vaikka millaisin metodein. Monet ovat omistaneet koko elämänsä saavuttaakseen pyhyyden ja siksi ovat eläneet kieltäymyksessä ja kurissa mahdollisesti kuitenkaan saavuttamatta tuota olotilaa.

Miksi ihmisen on niin vaikeaa tuntea pyhyyttä ihan vain tässä ja nyt? Johtuisiko se siitä, että ihmiset elävät liian voimakkaassa vuorovaikutuksessa ympäristönsä kanssa? He unelmoivat niitä unelmia, jotka maailma tarjoaa ja tekevät kaikkensa saavuttaakseen nuo unelmat, jotka eivät sitten tuokaan pysyvää onnea toteutuessaan. Se, ettei normaali ihminen kykene tuntemaan pyhyyttä kuin hetkellisesti, silloinkin jonkin ulkoisen syyn vuoksi, voisi kertoa, että luonnostaan pyhyyttä tunteva ihminen ei voi olla normaali. Tällainen henkilö kokee maailman jotenkin eri tavalla kuin normaali ihminen. Hänellä ei mahdollisesti ole sellaista normaalia kunnianhimoa ja kilpailuviettiä, joka veisi hänet taistelemaan sosiaalisesta asemastaan.

Olisiko luonnostaan pyhyyttä tunteva ihminen sopivasti sisäänpäin kääntynyt? Missä on tällaisen henkilön pyhyyden lähde? Olisiko se hänen sisäinen maailmansa, joka antaa hänelle enemmän kuin ulkoinen maailma? Voisiko asia tosiaan olla niin hullunkurinen, että ihmiset ovat kautta aikojen palvoneet ja seuranneet poikkeavia yksilöitä? He ovat siis halveksineet poikkeavia ihmisiä, mutta samalla pyrkineet saavuttamaan sitä olotilaa, joka on poikkeaville mahdollisesti luontainen.

Onko sinullakin pohdintoja olotiloista? Kenties sinua kiinnostaa julkaista aiheesta oma artikkeli. Ota yhtettä toimitukseen!