Pääkirjoitus: Selviytyminen

, , Kommentointi suljettu.

yötaivas

Kesä on nyt päällä ja se on alkanut tyypillisenä suomalaisena kesänä. Sataa ja välillä paistaa aurinko. Luonto on vehreä ja linnut laulavat. Määritelmän mukaan pohjoisen pallonpuoliskon kesä alkaa kesäpäivänseisauksesta 21. tai 22. kesäkuuta ja päättyy syyspäiväntasaukseen 22. tai 23. syyskuuta  Terminen kesä kestää Etelä-Suomessa siis neljä kuukautta, Pohjois-Lapissa vain kaksi.  Terminen kesä katsotaan alkavaksi, kun vuorokauden keskilämpötila nousee pysyväisluontoisesti +10 asteen yläpuolelle, ja päättyväksi, kun se vastaavasti laskee saman rajan alle. Toisaalta, eiköhän se kesä alkanut jo toukokuussa.

Kesänumeroon on jälleen saatu kiinnostavia juttuja monipuolisesti. Yhteisenä tekijänä niissä on selviytyminen. Autisminkirjon ihmisille selviytyminen hyvin erilaisista asioista voi olla haasteellista. Siihen tarvitaan keinoja. Hyviä keinoja ei ole koskaan liikaa tälläkään saralla. Aihe on laaja ja siihen kuuluu muiden mukana vähintään yhtä laaja aihe esteettömyys. Tässä numerossa on juttuja, jotka kaikki liittyvät jollain tavalla tähän elämän yhteen suureen perusedellytykseen, selviytymiseen.

Tule mukaan tekemään Puoltajaa  omilla ehdoillasi. Kirjoita seuraavaan numeroon kesäkokemuksistasi ja kaikesta muustakin mistä olet kiinnostunut.  Voit myös lähettää kuvitusta. Kaiken Puoltajaan tulevan materiaalin voi lähettää sähköpostiosoitteeseen puoltaja(at)gmail.com. Tarkempia tietoja löydät osiosta tietoja Puoltajasta. Älä unohda myöskään Puoltajan kesäkuvakilpailua.

Mahtavan hyvää kesää kaikille!

 

T. Päätoimittaja