”Vihaan koppavia bimboja!”

, , Kommentointi suljettu.

Olen jo pitkään halunnut kirjoittaa tämän. Olen kertakaikkiaan saanut tarpeekseni koppavista bimboista.
Mikä on bimbon määritelmä?
 • Laumasieluinen; ei ajattele itse
 • Pinnallinen
 • Tekopyhä
 • Menee viimeisimmän muodin mukana tavallisesti
 • Mahdollisesti taantumuksellinen
 • Ei kärsi motoriikkahäiriöstä tai on tavallista notkeampi
 • Rasisti; ei voi sietää ihmisiä, jotka poikkeavat hänen tottumuksistaan
 • Normaaliälyinen, mutta käyttäytyy typerästi; kyvyt riittäisivät parempaan
Kuulostaako tutulta? Oletteko tavannut bimboja? Minä olen, moniakin. Suurin osa koulu- ja lukioaikana, kotiavustajistani 60-70 %, taantumuksellisia x-poikaystäviä, joitakin turhia naisia uimahallissa ja hölmöjä ihmisiä ruokakaupassa. Joillakin kavereillani on varsinaisia megabimboja sukulaisia.
Voin autismikirjon ihmisten onneksi todeta, että meissä bimboja löytyy harvoin. Keskimääräistä älykkäämpiä aspergereja tai sitten reilusti kehitysvammaisia. Monella autismikirjolaisella on motoriikkahäiriöitä, joten bimbojen on vaikea samaistua autismikirjolaisiin.
Tämä tapaus erityisesti suututti minua nyt 2010 keväällä:
Joku turha vanhempi nainen sanoi minulle uimahallissa: ”Tanssijoita ei kiinnosta kirjat tai maalaukset. Tanssijat ovat parempia ihmisiä kuin taidemaalarit.” Mikä hän on sanomaan tuollaista? Monet kaverini olisivat tyytyväisiä, jos edes pysyisivät pystyssä tasaisella lattialla tasapohjaisissa kengissä! Joillain liikuntarajoitteisilla ei ole muuta keinoa kommunikoida kuin tietokoneella kirjoittaminen. Jotkut ovat niin kömpelöitä, etteivät voi tehdä paljon muuta kuin käyttää aikaansa lukemalla. Tuollaista ylimielisyyttä en voi hyväksyä, ainakaan täällä Siuomessa! Jos joku bimbo nt-ihminen haluaa pysyä luku- ja kirjoitustaidottamana, muuttakoon johonkin sellaiseen maahan, jossa luku- ja kirjoitustaitoa ei tarvita.
Olen löytänyt hyvän puolen motoriikkahäiriöstä. Jos sattuisin katkaisemaan jalkani tai käteni, jalka- tai käsiproteesi ei haittaisi minua niin paljon. Kun on muutenkin kömpelö, koko proteesia ei edes huomaisi!
Nämäkin tapaukset harmittivat:
 • Yksi kotiavustajistani alkoi väkisin tyrkyttää omia näkemyksiään: ”Et saa tuhlata aikaasi piirtämiseen tai laulamiseen. Kaikki elokuvat, näytelmät, runot, laulut, tanssit, romaanit, maalaukset ja piirrustukset ovat roskaa. Niitä ei saisi ollenkaan olla olemassa. Ihmisten pitäisi lukea vain matematiikan tai äidinkielen kielioppia!” Ei ole minun vikani, jos joku NT-ihminen on taiteellisesti noin lahjaton. Ei tarvitsisi kuitenkaan vaatia minua olemaan noin tylsä. Jos olisin tuollainen, harkitsisin vakavasti oman olemassaoloni tarjoitusta.
 • Yksi avustajistani sanoi joskus: ”Sinun pitää sietää erilaisia ihmisiä.” Sitten hän itse ei voinut sietää minua eikä edes välittänyt peitellä sitä. Ei edes silloin, kun oli muita asiakkaita paikalla. Tuo on viimeisen päälle tekopyhää. Jos ei kerran voi noudattaa omia ohjeita, olisi mieluummin kokonaan hiljaa! Miksi pitää ilkeillä vain aspergereille ja joskus kehitysvammaisille, mutta ei muille?
 • Yksi avustajistani taas suuttui minulle siitä, kun minulla oli parempi yleissivistys kuin hänellä. Hän ei suostunut uskomaan, että on ollut ja on edelleen sairauksia, jotka tarttuvat eläimestä ihmiseen. Ei voinut uskoa, kun sanoin: ”Rutto tarttui rotista ja hiiristä ihmisiin keskiajalla.” Alkoi vain itsepäisesti kieltää koko juttua. Kaikkihan tuon luulisi tietävän Suomessa. Sehän opetetaan jo koulun historiantunneilla! Ilmeisesti kyseinen avustajani halusi olla minua parempi kaikin tavoin.
Kavereistani suurin osa on aspergereja, autisteja, ADHD-tapauksia ja kerran oli yksi tourettekin. Jos ei olisi mitään näistä, sitten on kehitysvammaisia, lesboja, homoja, transseksuaaleja, CP-vammaisia, Parkinsonin tautisia tai MS-tautisia. Mitä vanhemmaksi tulen, sen vähemmän tunnen sympatiaa liian normaaleja, bimboja NT-ihmisiä kohtaan.
Mottoni onkin:
Parempi asua yksin viemärissä kuin asua huonossa seurassa palatsissa.
Mitä oudompi ystävä, sen parempi.
Mieluummin rampa ja älykäs ystävä kuin notkea ja tyhmä.
Maiski, lauantaina 27.3.2010
(Kuva: Tuulia)