Raportti Suomen Asperger-yhdistyksen yhteiskunnallisten asioiden ryhmästä

, , Kommentointi suljettu.

Kuva: MeriHevonen

Kuva: MeriHevonen

Viime lauantaina kokoonnuimme Malmin Ässäkotien asukastilaan yhteiskunnallisten asioiden ryhmään. Ryhmässä on käytössä kehittynyt systeemi puheenvuorojen saamiseksi, eräänlaiset liikennevalot: vihreä lappu tarkoittaa pitkää puheenvuoroa ja oranssi lappu lyhyttä välikommenttia.Tällä kerralla aiheena oli asperger ja seksuaalisuus. Puhuimme homo- ja biseksuaalisista kokemuksista sekä omista tuntemuksistamme ja rakkauskokemuksistamme.

Pahimmillaan vanhempien ja sukulaisten painostus vakavissa seurusteluasioissa voi johtaa totaaliseen seurustelemattomuuteen – autisminkirjolaiset aloittavat vakavan ihmissuhteen tavallisesti hyvin myöhään, 30 ja 40 ikävuoden välillä. Tämä saattaa johtua siitä, että autismikirjolainen antaa itsestään tavanomaista nuoremman tai ikäistään huomattavasti vanhemman kuvan. Osalla meistä on myös internetin treffipalstojen kautta kokemuksia lyhytaikaisista suhteista, jotka ovat päättyneet kaksien-kolmien treffien jälkeen. Minulle tapahtui näin alkutalvesta 2007, kun tapasin chatissa kivantuntuisen, suunnilleen samanikäisen tytön. Tapasimme pari kertaa, kunnes hän kertoi olevansa biseksuaali ja ettei saanut seksuualista tyydytystä kanssani. Emme tosin edes päässeet niin pitkälle, että olisimme harrastaneet seksiä. Nykyisin olemme hyviä ystäviä emmekä muistele toisiamme pahalla. Minulle läheinen fyysinen kosketus on tullut viime vuosina tutuksi kaupunkitansseissa, paritanssiopetuksessa, jota ei juurikaan ole aikaisemmin ollut.

Aspergerit saavat netin sukupuolitesteissä usein tulokseksi androgyynin tai vaihtoehtoisesti täysin neutraalin tuloksen.