Kokemuksia avoimien ovien päivästä

, , Kommentointi suljettu.

Vierailin Autismi- ja Aspergerliiton Avoimien ovien päivässä 10.12.2009.

Päivän aikana liiton tiloissa kävi mukavasti tutustumassa ihmisiä.

Jan-Mikael esitteli Aapin ja minut melko tuoreen empowerment-toimikunnan jäseninä. Samalla projektia hieman vielä mainostettiin, ennen sen päättymistä vuodenvaihteessa.

Liitossa on nyt jokaisen Assin paratiisi, nimittäin Stimuhuone.

Siellä oli kaikenlaisia stimuvälineitä, kuten painopeitto, jota yleensä käytetään autististen lasten rauhoittamiseen. Orgasmatron päänhierontaväline, jolla voi hyväillä hiuksiaan, jos niitä sattuu olemaan. Laavalamppu, joka vaihtoi useaan kertaan väriään sekä eräänlainen akupunktioon viittaava fakiirin matto. Vastamelukuulokkeita tuli myös kokeiltua. Ne hälventävät tehokkaasti esimerkiksi liikenteestä tai ihmisten kovaäänisestä keskustelusta aiheutuvan äänisaasteen. Rauhoittava vaikutus tehostuu, kun taustalla kuuluu vaimeata klassista musiikkia, niin halutessaan.

Iltapäivällä vuorossa oli “Tule Tule Hyvä Kakku” kirjan julkistamistilaisuus, missä tekijät esittelivät Lakela-projektin uutta kuvakirjaa autistisille lapsille.

Kirpputorilla tuli katseltua tavaroita ja tuettua 15€:llä Bangladesh-projektia ostamalla kivan rannekorun ja kaksi helmikaulanauhaa.