ASY:n taideryhmä

, , Kommentointi suljettu.

Kuva: Summerdude

Kuva: Summerdude

Kokoonnuimme lauantaina luomaan Asy:n taideryhmässä yhteistä kollaasia Helsingin Empowerment-päiville ensi syksyksi. Heidi L ja Maiski toimivat ryhmän ohjaajina. Taideohjaaja Anna-Leena Vilhunen opasti meitä esimerkiksi siinä, kuinka muovitekniikkaa voi käyttää hyödyksi laajan taideteoksen tekemisessä. Pidimme pienen esittelykierroksen, sillä olimme saaneet uusia innokkaita autismin kirjon henkilöitä mukaan tähän suureen projektiimme. Ryhmän kaukaisimmat osanottajat saapuivat paikalle Lohjalta ja Tuusulasta, loput pääasiassa pääkaupunkiseudulta.

Kuva: Summerdude

Kuva: Summerdude

Kuva: Summerdude

Kuva: Summerdude

Jokainen oli tuonut mukanaan pieniä itselleen tarpeettomia tavaroita vapaasti käytettäväksi. Tarjolla oli useita pieniä puurasioita, vanha vyö, siniset tekokukat, Kiss-keräilykortteja, värikkäitä paperipusseja ja sinistä huopaa, vain muutamia materiaaleista mainitakseni. Ryhdyimme sitten tuumasta toimeen eli luomaan omia Aspergerien visioita näistä kierrätystavaroista. Sekatekniikkaa käyttämällä oli mahdollista lisätä sekä tuoksuelementti että ääniefekti.

Päivän aikana nähtiin monia eri tekniikoita. Itse kiinnostuin askartelemaan rasioiden kanssa, kuten myös muutama muu vertainen. Ensin rasiaan piirrettiin hahmotelma ja maalattiin akryyliväreillä. Tein sinisistä kukista erikoisen innovatiivisen luomuksen. Käytinpä Panda-suklaarasian kennonkin hyödyksi ja lisäsin sinne erivärisiä nappeja ja muita pieniä hauskoja oivaltavia asioita.

Kuva: Summerdude

Kuva: Summerdude

Helmiä kului runsaasti rasioiden koristeluun, samoin kuin valkoiseen styroksin palaan. Osa liimasi vanhoista lehdistä naisen kuvia suurelle pahvitaustalle ja käytti tekstiä tehosteena. Anna-Leena testasi vaaleanpunaisella ilmapallolla muovimassatekniikkaa ja lisäsi erivärisiä helmiä sen päälle. Siitä tulikin hieno, ja tällä hetkellä se on näytteillä Malmin Asukastilassa.

Kuva: Summerdude

Kuva: Summerdude

Reilu kaksi tuntia kului todella nopeasti taidetta tehdessä, kuulumisia vaihdellessa sekä välillä tarjoiluista nauttien. Suurisuuntaista taideteosta jatketaan tänä keväänä useammankin kerran, vaikka virallisessa suunnitelmassa aikaa oli varattu paljon vähemmän yhteisen kollaasin tekemiseen.

Otin kamerakännykälläni kuvia ryhmän taiteellisista luomuksista. Osa kuvista on tässä tekstin höysteenä.

Jos haluat tulla mukaan, tässä ryhmän yhteystiedot: ASY:n vertaisryhmät sekä tarkemmin ryhmän taideohjauksesta.