Arvostelu: Autismiliiton parisuhde- ja seksuaalisuusaineisto

, , Kommentointi suljettu.

Parisuhdeopas.inddAspergerin oireyhtymä parisuhteessa on Autismi- ja Aspergerliiton vuonna 2008 julkaisema 11-sivuinen vihkonen. Tätä parempaa opusta saa hakea! Ehdottomasti sen pitäisi löytyä kaikista sellaisista kodeista, joissa on AS-puoliso. Vihkosessa on kuvattu seikkaperäisesti mutta silti lyhyesti juuri ne ydinasiat, jotka tulevat eteen AS-parisuhteessa.

Vihkosesta hyötyy kumpikin osapuoli, ja sen jaksaa lukea, sillä asiat on esitetty selkeästi kiertelemättä. Myös kappaleet ovat tarpeeksi lyhyitä. Sitten pitäisi vain keksiä, kuinka tuon vihkosen saisi sujautettua luontevasti puolisonsa ulottuville…

____________________________

nakokulmia-seksuaalisuuteenNäkökulmia seksuaalisuuteen autismikirjolla – Autismikulttuuri, tutkimustieto ja seksuaalikasvatus on Heta Pukin kirjoittama vuonna 2007 julkaistu vihkonen, joka perustuu tutkimustöihin, työpajoihin ja alan kirjallisuuteen. Vihkonen on hyvä katsaus seksuaalikasvatuksen kulkuun vuosien varrella sekä oivallinen luettelo aihealueen parhaasta lähdekirjallisuudesta.

Autismin kirjolaista itseään vihkonen opastaa tiedostamaan keskeisiä piirteitä ja taipumuksia itsessä sekä ymmärtämään myös ympäristön suhtautumista kaikkeen parisuhteen muodostamiseen liittyvään.

Vihkonen on suunnattu autismin kirjon aikuisille sekä heidän parissaan työskenteleville ammattilaisille, mutta yhtä hyvin se tarjoaa tietoa myös autismin kirjon henkilön kumppanille, vaikkei tätä vihkosessa mainitakaan.

____________________________

Aineistoa voi tilata Autismiliitosta, lisätietoja tämän linkin takana. Näkulmia seksuaalisuuteen sisältää 48 sivua ja maksaa 10 euroa. Aspergerin oireyhtymä parisuhteessa maksaa 25 senttiä jos ostaa yhden kappaleen, mutta sen voi myös lukea ilmaiseksi netistä tämän linkin takaa.

Mikäli haluat antaa Autismi- ja Aspergerliitolle palautetta julkaisuista, klikkaa tätä lausetta.