Pääkirjoitus: Vapaaehtoisuus on voimaa

, , Kommentointi suljettu.


Tervetuloa uuden ja uudistetun Puoltajan sivuille. Tämän numeron johtavana teemana on vapaaehtoisuus. Vapaaehtoistyön yhdistyksissä, järjestöissä ja muuallakaan ei tarvitse olla hierarkkista ja byrokraattista, vaan pikemmin päinvastoin. Tämän ovat autisminkirjon ihmiset, assit, todistaneet toiminnallaan. Tässä numerossa on juttuja Lohjalla pidetyistä vapaaehtoisvoimin järjestetyistä viidensistä Empowerment-päivistä.

Olemme koonneet tähän numeroon erilaisia juttuja joihin vapaaehtoisuus usein liittyy mukaan selkeästi. Puoltajalla on halu kannustaa ihmisiä omatoimisuuteen ja aktiivisuuteen kaiken tekemisen suhteen. Vapaaehtoistyö on myös yksi tällainen vaikutuskanava.

Vapaaehtoistyö on arvokasta ja myös yhteiskunnallisesti tärkeää toimintaa. Olisikin suotavaa, että uudet tuulet pääsisivät puhaltamaan esteettä ja muutosvastarinta sekä epäily vapaaehtoisaktivismia vastaan murtuisi. Vapaaehtoiset tarvitsevat myös resursseja pystyäkseen toimimaan mahdollisimman hyvin. Tämän voivat mm. eri alojen liitot, Autismi- ja Aspergerliitto mukaan lukien, ottaa huomioon.

Hyvää talvenajan meininkiä!

Päätoimittaja

Kuvat Janne F