Autismin kirjoon liittyvään gradu: vastauksesi on tärkeä

, , Kommentointi suljettu.

Elina Jääskeläinen kertoo:

Hei,
opiskelen Helsingin yliopistossa sosiaalityötä ja opintoni ovat siinä vaiheessa, että alan tehdä pro gradu -tutkielmaani. Opintojen aikana erityiskiinnostuksen kohteinani ovat olleet muun muassa radikaali sosiaalityö ja neuroerityisyys. Uppoudun näihin aiheisiin tässä tutkimuksessani, olen nimittäin kiinnostunut yli 18-vuotiaiden autismin kirjon henkilöiksi itsensä identifioivien ihmisten osallisuuden ja osattomuuden kokemuksista. Tutkimuksen toteuttamiseen tarvitsen sinun kokemusasiantuntijuuttasi.

Kerään aineistoa Helsingin yliopiston E-lomakekyselyllä ajalla 1.11. – 31.12.16 ja toivon, että voit käyttää hetken ajastasi kyselyyn vastaamiseen. Kyselyyn vastataan nimettömänä ja vastauksia käsitellään luottamuksellisesti. Pyydän kyselyssä sinulta avoimia vastauksia, sillä olen kiinnostunut kokemuksistasi. Voit vapaasti kirjoittaa kaikkia ajatuksia, mitä kysymykset herättävät sinussa. Olen kirjoittanut kysymysten alle vielä apukysymyksiä, jos kaipaat viritystä pohdintaan. Huomaathan, että kyselyyn vastaamista ei voi jatkaa jos kyselyn keskeyttää, vaan siihen tulisi vastata kerralla. Vastaamiseen menee arviolta aikaa noin 30–60 minuuttia, riippuen siitä, minkä verran sinulla on aiheista sanottavaa.

Haluan tutkimuksellani tuoda kuuluviin autismin kirjon henkilöiden ääntä ja tuottaa tietoa autismin kirjon henkilöiden tarpeista sekä potentiaalista yhteiskunnan jäsenenä. Osallistumisesi tähän tutkimukseen mahdollistaa tutkimuksen toteutumisen, joten kiitän jo etukäteen. Tutkimukseen osallistuminen on myös yhteiskunnallista vaikuttamista.

Tutkimus valmistuu alustavan suunnitelman mukaan toukokuussa 2017 ja ilmoitan tutkimuksen valmistumisesta samoilla foorumeilla kuin missä olen jakanut linkkiä E-lomakkeeseen. Ilmoitan tutkimuksen tuloksista myös suoraan sinulle sähköpostitse, jos toivot niin. Tarvittaessa voit ottaa minuun yhteyttä. Vastaan mielelläni mieltä askarruttaviin kysymyksiisi. Kiitos!

Elina Jääskeläinen
elina.t.jaaskelainen(at)helsinki.fi
Sosiaalityön opiskelija, pro gradu -tutkielma
Valtiotieteellinen tiedekunta
Helsingin yliopisto

Linkki kyselyyn