Tietoa Puoltajasta

Puoltaja syntyi alun perin  Autismi- ja Aspergerliiton Empowerment-projektin verkkojulkaisuna. Nykyisin se toimii puhtaasti vapaaehtoisvoimin. Puoltaja on autismin kirjon verkkolehti ja voimaantumisen väline, joka esittelee autismikulttuuria monipuolisesti ja avoimesti. Lehti hakee jatkuvasti uusia vapaaehtoisia.

Mukaan voit tulla esimerkiksi lähettämällä artikkeleita tai kuvitusta (valokuvia, piirustuksia jne.). Artikkelit voivat olla asiaa tai fiktiota, kertomuksia omasta elämästä, esittelyjä ja arvioita (kirjat, elokuvat, näyttelyt jne.). Jos olet käynyt autisminkirjon tapahtumassa, otamme mielellämme vastaan artikkeleita siitä. Myös runot ja novellit ovat tervetulleita. Kenttä on vapaa. Toivomme, että pyrit oikolukemaan tekstisi itse, mutta myös toimitus tekee tätä vapaaehtoistyönä. Eli kielioppivirheetkään eivät ole este.

Puoltaja-verkkolehti ei ole kuitenkaan keskustelupalsta. Netissä on omia Asperger-foorumeita sitä varten. Pyrimme avaamaan kommenttimahdollisuuden vain silloin, jos aihe sitä erityisesti vaatii tai kyseisen artikkelin kirjoittaja itse sitä toivoo. Tällöin myös kommentit pyritään julkaisemaan. Kun lähetät  uuden artikkelin, muistathan siis kertoa haluatko kommentteja. (Jos tästä ei ole erikseen mainintaa, oletuksena on, ettei kommenttikenttää avata.)

Huom! Puoltaja jatkaa toimintaansa vapaamuotoisilla teemoilla pysyen blogityyppisenä. Yhdistämme teemanumeroiden ja blogimaisuuden parhaat puolet.

Pyrimme julkaisemaan artikkeleita ja kuvitusta aina siinä tahdissa kuin niitä meille lähetetään. Ja kuten ennenkin – puhtaasti vapaaehtoisvoimin. Tule siis sinäkin mukaan!

Lehdessä julkaistut kirjoitukset eivät välttämättä edusta päätoimittajan tai toimituksen näkemyksiä.

Puoltajaiset ovat aktiivien ja lehdenteosta kiinnostuneiden omia kokoontumisia. 

Ota yhteyttä

Puoltajan sähköpostiosoite on puoltaja(at)gmail.com. Voit lähettää esimerkiksi juttuideasi, valmiin artikkelin, kuvitusta tai palautetta. Muistathan mainita, mitä nimeä tai nimimerkkiä haluat käyttää Puoltajassa.

Toimitus

Vastaava päätoimittaja: Tarja Parviainen

Päätoimittaja: Ari Hietikko

Toimitussihteeri: Antti Kolari

Toimitussihteeri: Janne Fredriksson

Toimitussihteeri, kuvitus, suunnittelu: Saana P. (SP)

Tekninen asiantuntija, suunnittelija: Juhani H. (JH)

Toimittaja: Maura Ryömä

Graafinen suunnittelu, kuvitus: Tuuli

Avustajat: Aapo, Antti S., Ekfrasis, Essi B., Heidi L., Ilkka Nygren, Jaakko, Janne V., Jesse L., Juha, Kati T., Kristian, Maanvaiva, MeriHevonen, Pekka, Rita, Ritva K., Satu Johanna, Sonja, Summerdude, Teemu H., Tuuliviiri  ynnä monet muut, joille kiitokset

Autismi- ja Aspergerliitto ry
logo-syrjinta2

ray_tukee_01Empowerment-projekti toimi Raha-automaattiyhdistyksen tuella vuosina 2011-2013.