Sosiaalisen elämän vaikeudet, poikkeavuudet ja erilaisuus niissä

, , Kommentointi suljettu.

 

 

AS-henkilöillä sosiaaliset suhteet ovat haastavia. Varsinkin kirjoittamattomat sosiaaliset säännöt, jotka neurotyypillisille ovat automaattisia, ovat autisminkirjolla vaikeita. Sosiaalisen elämän erilaisuus voi ilmetä vaikeuksina luoda ystävyys- tai parisuhteita. Toisten ihmisten tunteiden ja näkökulmien sekä omien ajatusten jakaminen on koettu myös haastavaksi.

Osa autisminkirjosta on sosiaalisesti aktiivisia. He voivat ottaa kontaktia liiankin intensiivisesti tai erikoisesti. Monet viihtyvät mainiosti itsekseen ja tarvitsevat paljon omaa aikaa. AS-henkilö voi vaikuttaa naivilta johtuen tietämättömyydestä tai piittaamattomuudesta sosiaalisia sääntöjä kohtaan. Äärimmäinen rehellisyys näkyy myös selvästi johtuen sosiaalisten pelien osaamattomuudesta.

Suomen Aspergeryhdistyksen teemaryhmä kokoontuu Heron tiloissa Kaisaniemessä La 29.4. klo 15-17. Osoitteena Vilhonkatu 4 B 13, Helsinki. Keskustelun teemana: Sosiaalisen elämän vaikeudet, poikkeavuudet ja erilaisuus niissä. Tilaisuuteen on vapaa pääsy.