Pääkirjoitus: Kohti valoa

, , Kommentointi suljettu.

Kohti valoa

Kuva: Tuuli

Outo valoilmiö on havaittu. Se on näkynyt ja pilkahdellut eripuolilla Suomenmaata. Sen kirkkaat säteet ovat iskeneet arvaamattomasti  ja yllättäneet  satunnaisen alkukevään kulkijan. Aurinko on tullut esiin. Kevät etenee rauhaisaan tahtiin itsevarmasti päivä päivältä eteenpäin kulkien. Joku kuuluisa henkilö on sanonut, että tärkeintä ei ole päämäärä vaan matka. Kuljemme  kohti valoa.

Pääsemme  tutustumaan uusiin ja mielenkiintoisia artikkeleihin ja juttuihin. Repertuaari on jälleen monipuolisen laaja, mistä saamme kiittää teitä kirjoittajia. Olette olleet ahkeria. Tässä numerossa käsitellään mm. neuropsykiatrista valmennusta, kasvosokeutta sekä aspergeraikuisen kokemuksia sairaalasta.

Suomen laajalevikkisin sanomalehti Helsingin Sanomat julkaisi näyttävän ja kiistellyn jutun Aspergerista ja kouluampumisista. Se yllätti meidät kaikki. Kun oireyhtymä esitetään niin kielteisessä valossa, on autismin kirjon aktivistien, ja Puoltajan, reagoitava. Tästäkin on tässä numerossa. Perusteellisesti käsittelemme tapausta HS alkukesästä ilmestyvässä Puoltajassa. Siinä tarkastelemme Aspergerin oireyhtymää julkisuudessa laajemminkin. Tähän kesäkuun numeroon toivomme  kirjoituksia ja kuvituksia lukijoiltamme.

Luonto heräilee henkiin ja valoisat päivät pitenevät. Assit piristyvät ja tarmokkus kasvaa.  Voimaantukaamme yhdessä. Nauttikaamme  kevään huumaavista hetkistä.

 

Päätoimittaja

Kuva: Tuuli