Pääkirjoitus: Kesän hedelmät

, , Kommentointi suljettu.

Tätä kirjoitettaessa on syyskuu lähtenyt käyntiin. Voi tuntua siltä, että kesä meni liian nopeasti ohi. Ei pidä vaipua ainakaan synkkyyteen. Lämmin syksy on  oiva aika muistella kesää ja kärpäsiä. Voimme korjata kesän satoa. Sadonkorjuujuhlissa pääsemme nauttimaan kesän antimista ja tässä numerossa mekin popsimme kesän hedelmiä. Assien kesäleiristä on juttua ja samassa tilaisuudessa kävi  Mira Karppelin kertomassa aspergerin oireyhtymästä. Mira Karppelin on kääntänyt onnistuneesti suomeksi Tony Attwoodin kirjan Aspergerin oireyhtymä lapsuudesta aikuisuuteen.

Syksy on myös monille luovaa aikaa. Nyt voi aloittaa vaikka jonkin uuden harrastuksen. Se voi olla uuden kielen oppiminen, musisointi, uusi urheilulaji, Puoltajaan kirjoittaminen tai mikä tahansa voimaannuttava tekeminen. Voimaantumisesta tuli mieleen, että tämänvuotiset Empowerment-päivät lähestyvät tasaista tahtia. Tänä vuonna ne järjestetään Rovaniemellä. On mainiota, että myös Pohjois-Suomi on saanut tämän merkittävän autisminkirjon tapahtuman järjestettäväkseen.  Ajankohta on viikonloppuna 16. ja 17. 11. 2013. Emppipäivien teema on ”kyvyt käyttöön. Lisätietoa tämänvuotisista Empowerment-päivistä on Puoltajassa ja Autismi- ja Aspergerliiton sivuilla syksyn aikana.

Kirjoitelkaa erilaisia juttuja Puoltajaan. Lähettäkää tänne piirroksianne ja muuta kuvitusta. Olkaa mukana tekemässä itsenne näköistä lehteä. Nauttikaa syksystä ja voimaantukaa.

 

Päätoimittaja

 

Pääkirjoitus: kesän hedelmät

kuva: Saana