Asperger-leiri Turussa

, , Kommentointi suljettu.

turku2

Heinäkuun lopussa Suomen Asperger-yhdistys järjesti yhdessä Turun kolmikantayhdistyksen Aistin kanssa asperger-henkilöille suunnatun leirin Turussa. Leiri kesti kolme päivää perjantaista sunnuntaihin. Oli ensimmäinen kerta, kun ASY järjesti kesäleirinsä yhdessä toisen yhdistyksen kanssa. Kolmena edellisenä vuotta ASYn leiri järjestettiin Loviisassa.

Matkanteko itse leirialueelle oli hieman haastavaa, koska tänä vuonna emme tilanneet omaa bussia. Ensin lähdimme bussilla Turun keskustaan, mistä jatkoimme parin tunnin kuluttua paikallisbussilla leiripaikkaan. Meille oli varattu yksi iso mökki, joka sijaitsi rauhallisessa paikassa. Muita mökkejä ei näkynyt. Meillä oli myös oma sauna, grillipaikka ja laituri. Uimaan pääsi laiturin kautta.

Kuin olimme valinneet huoneet ja purkaneet kamat, laitoimme saunan lämpiämään ja rupesimme tekemään ruokaa. Osa porukasta lähti kauppaan ostamaan tavaroita, jotka olivat unohtuneet. Illalla istuimme nuotion äärellä ja grillasimme.

Lauantaina lounaan jälkeen Mira Karppelin piti meille luennon Aspergerin oireyhtymästä. Koska en tehnyt muistiinpanoja, ja luennosta on jo artikkeli Puoltajassa, sanon vain että se oli todella mielenkiintoinen. Ilta oli samanlainen kuin perjantainakin, saunoimme ja olimme nuotion äärellä. Oli hyvä, ettei lähistöllä ollut muita mökkejä, koska valvoimme myöhään emmekä ehkä alkoholin takia olleet hirveän hiljaisia. Sunnuntaina ehdimme vielä pelata Tunne itsesi -peliä keskustelunavauskorteilla ennen kuin oli aika siivota mökki ja lähteä takaisin. Kotimatkalla Helsinkiin kaikki assit nukkuivat, väsyneinä ja onnellisina. Kaiken kaikkiaan oli ihana leiri. Toivottavasti se järjestetään taas ensi vuonna.

assileiri turku k3, kuva Noora turku1

teksti: Heidi  Kuvat: Joukossanne