Kahvila

Tervetuloa kahvilaan!

Kahvila on paikka missä julkaistaan tarinoita, runoja, kuvia ja kaikkea mikä kumpuaa luovuusavaruuden sisältä. Kahvilaan kelpaavat  monenkirjavat jutut esim. älypulmat, parodiat, vitsit, omat musiikkikappaleet jne. Sinun ei tarvitse olla ammattilainen ollaksesi mukana. Vain mielikuvitus on rajana. Artikkelit ja uutiset julkaistaan erillisissä osioissaan  Puoltajassa. Kahvilan aineistoa voi lähettää osoitteeseen puoltaja(at)gmail.com.

Puoltaja facebookissa:

www.facebook.com/Puoltaja

 

Mielipide kahvilaan

Mitä resurssia vaaditaan autistiliitolta vapaaehtoistyöhön?
On ehkä ymmärretty väärin koko sana, jos itselle jotain vaaditaan vapaaehtoistyöstä. Varsinkin, kun yleensä vaaditaan rahaa jollekin pienelle porukalle.
Vapaaehtoistyö on sitä,että ilman korvausta tehdään jotain toisen hyväksi. Samalla     itselle tulee hyvä mieli.

Minä menen usein SPR;n lipaskerääjaksi, menen partioleireille opettamaan erätaitoja, kerään villasukkia ja lähetän niitä lastenkoteihin jne. Sangen pieniä asioita ja aina niistä tulee kuluja itselleni, kun asun korvessa.
En minä silti ole vaatimassa joltain toiselta antamaan minulle resursseja että voisin tehdä vapaaehtoistyötä.

t. maanvaiva

Kiitos kommentistasi, mutta mistä olet kuullut että joku olisi vaatinut rahaa vapaaehtoistyöstä? Ei tietääkseni kukaan. Eihän se olisi silloin vapaaehtoistyötä vaan ihan tavallista työtä. 

 
Vapaaehtoistoiminnan koko ideahan on se, kuten sanoit, että korvauksetta tehdään jotain toisten hyväksi ihan omasta ilosta. 
 
Toiminnasta ei saisi kuitenkaan koitua ylimääräisiä kuluja vapaaehtoistoimijalle, joten yleensä toiminnan kannalta välttämättömät kulut kuten matkat korvataan. Tämä on käytäntönä autismiliitossakin. Esim. Empowerment-päivien vapaaehtoisille maksettiin vain matkakorvaus. Majoitus oli ilmaismajoitus eräässä koulussa.
 
t. Puoltajan Toimitus

 

Metsämetodi

Metsämetodi on lyhytelokuva, joka aluperin tehtiin Uneton48 kilpailuun toukokuussa 2012. Työryhmän nimi oli Kulkurit toisesta maailmasta. Alla linkki leffaan.

Metsämetodi