Helsingin seudun erilaiset oppijat

, , Kommentointi suljettu.

Kuva: Rita

Kuva: Rita

 

Hei! Olen Antti Selki. Ikäni on 22 ­vuotta, ja minulla todettiin Aspergerin oireyhtymä, kun olin 11­-vuotias. Nyt haluaisin kertoa tässä uudessa Puoltaja-lehdessä teille lukijoille minun viimeaikaisesta toiminnastani. Olen saanut hiukan vaihtelua elämääni, kun olen päässyt Helsingin seudun erilaiset oppijat ry:n jäseneksi. Viime aikoina olen ollut muissakin toimipaikoissa mukana, mutta olen yrittänyt sovittaa aikatauluni, jotta ehtisin käymään sopivassa määrin myös ASY:n vertaistukiryhmissä.

Olin 07.05.2014 Heron 20­-vuotisjuhlassa liiton tiloissa, ja talossa olikin sopivassa määrin tekemisen rientoja. Joka tapauksessa ohjelma oli hyvin monipuolinen ja lisäksi klo.18.00 aikoihin alkoivat iltamat, joissa soitettiin musiikkia ja oli tanssahtelua. Saimme talon puolesta maistella itseleivottuja täytekakkuja, ja parasta juhlassa oli myös vaihtaa kuulumisia kavereiden kanssa. Talon työntekijät ottivat meidän nuorten ajatuksia vastaan tulevaisuuden Herosta, jotta liitto pystyisi jatkossa kehittämään toimintaamme.

Luennot ja fiilikseni Heron juhlista

No mutta kerronpa fiilikseni tästä päivän toiminnasta, minkälaiset ajatukset silloin minulle jäi sekä hauskanpidosta että luennoista. Ensiksi kun saavuin pitkän työpäivän jälkeen liittoon, niin alustavasti tervehdin kurssilaisia ja henkilökuntaa. Sitten olikin jo aika tanssahdella valssin askeleissa. Samalla tapasin NEO:n kurssilaisen, joka on ollut minulle paras ystävä toiminnassa. NEO tarkoittaa siis Nuoria erilaisia oppijoita, joka on myös valtakunnallinen järjestö.

Olemme päässeet hyvin kansainvälistymään sekä olemme saaneet pohjoismaisia vieraita paikallemme. Osa porukasta on päässyt myös vierailemaan ulkomailla. Mutta mitä itse pystyisin tulevaisuudessa tekemään. Siitä alkoikin keskustelu kurssikaverini kanssa. Kysyimme ensitietoa henkilökunnalta, saisimmeko aikaa yhteistapaamiseemme vielä keväällä. Tarkoitus olisi palaverissa keskustella vastuutehtävistämme, mitä olisimme valmiit tekemään. Siitä syntyikin keskustelu jo juhlassa, ja lisäksi tein etänä oman muistiinpanoni, mitä voisin tulevaisuudessa tehdä NEO:n toiminnassa.

Itse mainitsin, että minua kiinnostaisi päästä verstaistukiohjaajaksi, joka pystyisi aina tarvittaessa kiertelemään valtakunnallisesti puhumassa oppimisongelmista esim. kouluissa sekä antamaan kokemusosaajana ensitietoa lukivaikeudesta. Tarkoitus olisi lähteä suorittamaan lukilähettiläspassi, josta saan tietoa myöhemmin. Tarkoitus olisi myös perustaa virallinen hallitus, jossa olisi puheenjohtaja sekä viralliset jäsenet. Vähän niin kuin toimiessani ASY:ssä varajäsenenä. Mutta se siitä.

Jatketaan kertomusta. Aloitimme tilaisuuden klo.19.00 aikoihin. Siellä jaettiin ­aaltomaljakko professorille, joka on toiminut vuosikymmeniä sellaisten henkilöiden parissa, joilla on oppimisvaikeuksia. Myös meidän liittomme virallinen puheenjohtaja piti puheen, jossa hän kertoi Heron perustamisesta vuonna 1991. Lisäksi minun NEO:n kaverini kertoi tarinansa, kun oli saapunut pienenä tyttönä taloon. Annan myös teille lukijoille loppusanani.

No haluan tässä ennen loppusanoja mainita, miksi olen lähtenyt juuri Heroon jäseneksi. Kaikki alkoi siitä, kun eräänä kesäisenä hetkenä kuulin siitä sosiaalihuollon kautta. Sain vinkin, että Helsingin Kaisaniemessä olisi tällainen paikka, joka toimisi oppimisvaikeusasioiden parissa ja lisäksi siellä olisi muitakin aktiviteetteja.

Kävin myös eräänä arkiviikon päivänä tutustumassa paikkaan, jossa sain hyvää opastusta talon tarjonnasta ja minua kehotettiin liittymään jäseneksi. Hakeuduin melkein heti.

Minulla olikin jo samana kesänä mahdollisuus osallistua pienelle kesäkurssille, jossa pääsin opiskelemaan pienessä ryhmässä englannin intensiivikurssin. Se oli minulle hyödyksi ja opiskelen edelleen tätä kieltä Herossa.

Nyt haluaisin antaa teille vielä loppusanani. Aloitan kesälomani, joka on vain viikon pituinen eli 23.05.2014 lähden Kreikan lämpöön viikoksi. Sen jälkeen palaan taas duunin pariiin. Lisäksi haluaisin toivottaa kaikille lukijoille hyvää syksyn odotusta.

 

Nuolisumma

Kuva: Korppi


teksti: Antti Selki
(oikoluku SP)