Cos Michael: Älä ohita ikääntyvien autismikirjolaisten tarpeita!

, , Kommentointi suljettu.

cos-michaelCos Michael saapuu joulukuussa Suomeen luennoimaan Autismi- ja Aspergerliiton kutsumana. Näyttelijänä sekä televisiokanava BBC:n taustatoimittajana ja tuottajana työskennellyt Cos Michael sai Asperger-diagnoosin 50-vuotiaana. Michaelin mukaan diagnoosi muutti hänen elämänsä. ”Oli hienoa tajuta, että on olemassa muitakin kaltaisiani. Lisäksi löysin lisätietoa aiheesta ja saatoin lopettaa itseni syyllistämisen kaikesta siitä, mihin en ollut kyennyt”.

Tällä hetkellä Michael luennoi ikääntyviä autismikirjon ihmisiä koskettavista aiheista. Michael koettaa saada myös tutkijat kiinnostumaan ikääntymisen vaikutuksesta autististen ihmisten elämään. Toistaiseksi kun ei tiedetä esimerkiksi sitä, aiheuttaako vaihdevuosiin monesti liittyvä kognitiivisten toimintojen heikkeneminen autismikirjon naisille pysyviä lisäongelmia.

Michael korostaa myös, että esimerkiksi vanhustyön tekijöillä pitäisi olla tietoa autististen asiakkaiden tarpeista. Vanhainkodeissa ja sairaaloissa on esimerkiksi yleisenä tapana osoittaa välittämistä fyysisen kosketuksen keinoin. Monet autismikirjon ihmiset kokevat sellaisen kuitenkin hyvin epämiellyttäväksi.

Michael luennoi keskiviikkona 14.12. klo 12.00-14.30 Tampereen Messu- ja urheilukeskuksen Tähtien Salissa. Luentotilaisuus on osa Autismi- ja Aspergerliiton järjestämää Olemme jotain erityistä -tapahtumaa. Messukeskukseen on ilmainen bussikuljetus Tampereen rautatieasemalta klo 9.45 ja klo 11.15, paluukuljetukset klo 14.45 ja klo 15.45. Luento on ilmainen ja sille voi ilmoittautua tästä linkistä.